ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ιστορικά Στοιχεία

   Το 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης ιδρύθηκε το 1978 με την ονομασία: Μικτό Γυμνάσιο Ηλιούπολης, ενώ είχε προηγηθεί το Αρρένων και το Θηλέων Ηλιούπολης. Τον επόμενο χρόνο με την κατάργηση των αμιγών  σχολείων ονομάστηκε 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης με πρώτη διευθύντρια την κα Κώνστα. Το σχολείο αρχικά στεγάστηκε στο κτίριο της οδού Γρ. Αυξεντίου μαζί  με το 1ο, 2ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο σε εναλλασσόμενες βάρδιες. Η αύξηση του μαθητικού δυναμικού τη δεκαετία του '80  ήταν  εκρηκτική  στην  πόλη  μας  και  έκανε επιτακτική  την  εξεύρεση σχολικής στέγης. Με την αποπεράτωση του κτιρίου στις οδούς Μ. Αντύπα & Τζουμαγιάς το σχολ. έτος 1987-88 μεταστεγάστηκε  το 3ο  Γυμνάσιο, το οποίο εκείνη τη στιγμή αριθμούσε πάνω από 15 τμήματα των 40 μαθητών. Στο ίδιο κτίριο στεγάστηκε το 2ο Λύκειο και τα σχολεία λειτούργησαν σε εναλλασσόμενες βάρδιες για ένα χρόνο. Το Σεπτέμβρη του 1988 διχοτομήθηκε το 3ο Γυμνάσιο, και από τη διχοτόμηση  προέκυψε το 7ο Γυμνάσιο. Έτσι μέχρι το 1994 λειτούργησαν τα δύο γυμνάσια με 9 τμήματα το καθένα σε εναλλασσόμενο ωράριο (πρωί-απόγευμα) και εξασφαλίστηκε έτσι η πρωινή λειτουργία του Λυκείου. Το σχολικό έτος 1994-95 το 7ο Γυμνάσιο απέκτησε δική του στέγη και έτσι πλέον κατοχυρώθηκε η πρωινή λειτουργία του σχολείου.

Σήμερα

    Θέση:  Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, πολύ κοντά στις πλατείες Φλέμινγκ και Παλαιών Πατρών Γερμανού, δίπλα στο Δημοτικό Άλσος  Δημ. Κιντής και στο ανοιχτό θέατρο και ορίζεται από τις οδούς Ηφαίστου, Τζουμαγιάς, Μ. Αντύπα και Αγ.Νικολάου. Έχει πολύ και ωραία θέα προς τη θάλασσα την οποία και αξιοποιεί ο βασικός προσανατολισμός των αιθουσών.

    Περιγραφή:  Το σχολείο διαθέτει 9 αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήριο πληροφορικής, ένα Χημείο, μια μικρή αίθουσα που χρησιμοποιείται ως αίθουσα Τεχνολογίας. Επισης μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ένα  κλειστό Γυμναστήριο, γήπεδο βόλευ και μπάσκετ, που χρησιμοποιούνται από κοινού με το Λύκειο και φυσικά τα γραφεία των καθηγητών. Το κτίριο εδράζεται σε επικλινές έδαφος και ακολουθεί τη φυσική κλίση του εδάφους, γι αυτό και είναι πολυεπίπεδο, με μεγάλα μπαλκόνια, με μια δομή που προσφέρει άνεση άπλα και ησυχία. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το 2ο Ενιαίο Λύκειο Ηλιούπολης.