ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 


 

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας σας ευχόμαστε

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

 

 


 

   Συγχαίρουμε το μαθητή μας Χαρίδημο Σπανουδάκη (της Γ' τάξης), ο οποίος συμμετείχε στη μαθητική εκδήλωση  "Γίνε κι εσύ εισηγητής" και βραβεύτηκε (8ο βραβείο) για την εργασία-εισήγηση με θέμα "Κβαντική εμπλοκή, σχετικότητα και ταξίδια στο χρόνο". Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διοργάνωσης της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 17-18 Μαρτίου 2018 και είχε θέμα: "Οι Μαθητές Συναντούν τη Φυσική και η Φυσική Μαγεύει".

 


 

Αγαπητοί γονείς,

 

 Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων, σας προσκαλούμε στο ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΟΝΕΩΝ την Τετάρτη  14 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00-21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, με Θέμα: Εφηβεία & Eνασχόληση με Διαδίκτυο,  Ασφαλής χρήση, Εξάρτηση & Δικλείδες Ασφαλείας.

 

Συντονίστρια: κα Nατάσα Βλουτόγλου , κλινική ψυχολόγος (Δήμος Αθήνας: Kέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης & Ψυχοκοινωνικής Υγείας)

 

Πρόγραμμα:

 

Θα αναπτυχθούν τα κάτωθι ζητήματα μέσω βιωματικής εργασίας:

 

Ευελπιστούμε ότι όλοι οι γονείς θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας αυτή.

 

                                                                                                                 Η Διευθύντρια                                                                                                                Πατεράκη Ευαγγελία

 


 

Η επίδοση των ελέγχων προόδου του Α΄ Τετραμήνου θα γίνει την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12.0013.30. Τους ελέγχους μπορούν να παραλάβουν μόνο οι νόμιμοι κηδεμόνες των μαθητών.

 


 

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας σας ευχόμαστε

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2018 με υγεία και χαρά!


   Συγχαίρουμε το μαθητή μας Χαρίδημο Σπανουδάκη (της Γ' τάξης), ο οποίος πήρε το 2ο βραβείο πρωτότυπης εργασίας, στα πλαίσια του φεστιβάλ  "Οι Φυσικές Επιστήμες Μαγεύουν".

Δείτε την εργασία του μαθητή, με θέμα: "Η θεωρία της Γενικής και της Ειδικής Σχετικότητας"

 


    Στα πλαίσια της "Σχολής Γονέων", σας προσκαλούμε στην πρώτη ομιλία-συζήτηση η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11  Δεκεμβρίου 2017 και ώρα  19.00-21.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας  με θέμα:

            Σχέσεις σχολείου-οικογένειας

Ομιλητής θα είναι ο κ. Καρυστιναίος Εμμανουήλ , κοινωνιολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Ζωγράφου.

 


   Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 17/11/2017, όλα τα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής.
 


ΘΕΜΑ: ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

   Αγαπητοί γονείς,

   Σας ενημερώνουμε ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα ισχύσει ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές που χρειάζονται βοήθεια στα εξής μαθήματα:

1.    Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

2.    Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

3.    Μαθηματικά

4.    Φυσική

5.    Χημεία

6.    Αγγλικά

Για το σκοπό αυτό θα λειτουργήσουν Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσει το παιδί σας τα μαθήματα αυτά (ένα ή περισσότερα) παρακαλούμε να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση και να την επιστρέψετε στο σχολείο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017.

 Κριτήριο για την τελική επιλογή-συμμετοχή των μαθητών στην ενισχυτική διδασκαλία από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ!

                                                                                                  Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

                                                                                            ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  ΠΑΤΕΡΑΚΗ

 

 


 

ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ως τις 12/02/2018, η ψυχολόγος Μυλωνά Ευανθία θα επισκέπτεται συστηματικά το 3ο Γυμνάσιο Σχολείο Ηλιούπολης για ενημερωτική και συμβουλευτική υποστήριξη εκπαιδευτικών, γονέων και εφήβων.

 

Η κ. Μυλωνά θα είναι στο σχολείο κάθε Δευτέρα

και ώρες 8:30-11:00 στην αίθουσα Βιβλιοθήκης.

 

 


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ Α' ΤΑΞΗΣ

 

          Αγαπητοί γονείς,

Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 27/9/2017 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας προκειμένου να ενημερωθείτε για θέματα φοίτησης και επιμέλειας των παιδιών σας, καθώς και για άλλα ζητήματα που αφορούν τη σχολική ζωή.

            Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται καθηγητές της Α τάξης οι οποίοι θα περιγράψουν εν συντομία τα μαθήματά τους και θα απαντήσουν σε τυχόν απορίες σας.

            Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σας σε αυτήν τη συνάντηση είναι αναγκαία και καθοριστική και ελπίζουμε στην αποδοτική συνεργασία μας.

                                                                                                                       Η Διευθύντρια

                                                                                                                    Ευαγγελία Πατεράκη

 


 

Το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α',Β',Γ' τάξεων του ημερησίου γυμνασίου:

 

 


 

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει τη Δευτέρα 11-9-2017 και ώρα 08.30.

Στη συνέχεια θα διανεμηθούν τα βιβλία. (Οι μαθητές θα πρέπει να φέρουν τσάντες.)

 

Η  Διεύθυνση  και  ο  Σύλλογος  Διδασκόντων  σας  εύχονται

Καλή Σχολική Χρονιά και Καλή Πρόοδο!

  

ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Β' ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

    Την Τετάρτη 31/5/2017 από τις 09.00 έως τις 12.00 θα γίνει η επίδοση των ελέγχων Β' τετραμήνου στους νόμιμους κηδεμόνες των μαθητών.


    Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 29/5/2017 το απόγευμα  στην εκδήλωση του σχολείου μας η οποία περιλαμβάνει έκθεση έργων Τεχνολογίας, παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικό και Αγωγής Υγείας) και παραδοσιακούς χορούς.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΩΝ-ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

ΤΑΞΗ Α'

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΑΞΗ  Α'
(1η  βάρδια)
ΠΕΜΠΤΗ  1/6/2017 ΦΥΣΙΚΗ
  (8.15 - 10.15)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2/6/2017 Ν. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και Ν.ΓΛΩΣΣΑ
  (8.15 - 11.15)
   
ΤΡΙΤΗ  6/6/2017 ΙΣΤΟΡΙΑ
  (8.15 - 10.15)
ΠΕΜΠΤΗ  8/6/2017 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
  (8.15 - 10.15)

ΤΑΞΗ Β'

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΑΞΗ  Β'
(2η  βάρδια)
ΠΕΜΠΤΗ  1/6/2017 Ν. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και Ν.ΓΛΩΣΣΑ
  (10.15 - 13.15)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2/6/2017 ΙΣΤΟΡΙΑ
  (11.15 - 13.15)
   
ΤΡΙΤΗ  6/6/2017 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
  (10.15 - 12.15)
ΠΕΜΠΤΗ  8/6/2017 ΦΥΣΙΚΗ
  (10.15 - 12.15)

ΤΑΞΗ Γ'

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΑΞΗ  Γ'
(1η  βάρδια)
ΠΕΜΠΤΗ  1/6/2017 ΙΣΤΟΡΙΑ
  (8.15 - 10.15)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  2/6/2017 Ν. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και Ν.ΓΛΩΣΣΑ
  (8.15 - 11.15)
   
ΤΡΙΤΗ  6/6/2017 ΦΥΣΙΚΗ
  (8.15 - 10.15)
ΠΕΜΠΤΗ  8/6/2017 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
  (8.15 - 10.15)

 


     Αγαπητοί γονείς,

    Σας προσκαλούμε στη θεατρική παράσταση "Η Αυλή των Θαυμάτων" του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα του Σχολείου μας, την Παρασκευή 12 Μαϊου 2017 και ώρα 20.00 στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.

 

 


Αγαπητοί γονείς,

 Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων σας προσκαλούμε στην ομιλία-συζήτηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3  Μαΐου 2017 και ώρα  18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας  με θέμα:

 Διαφυλικές σχέσεις- Σεξουαλική αγωγή των εφήβων.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μυρτώ Σωτηροπούλου, Μαιευτήρ - Γυναικολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης της Α Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ευελπιστούμε ότι όλοι οι γονείς θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας αυτή.


       Την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στα πλαίσια της Κινηματογραφικής λέσχης του σχολείου μας θα προβληθεί η ταινία "HOPPET". Μια πολυβραβευμένη ταινία, που με αστείο, τρυφερό και συγκινητικό τρόπο, μιλά για τα προβλήματα των μεταναστών του τρίτου κόσμου, όπως τα βιώνει ένα αγόρι από το Κουρδιστάν που ταξιδεύει για την Ευρώπη.

 


    Σας προσκαλούμε στη  συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης με τον Κώστα Χατζή  που διοργανώνει το σχολείο μας την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 19.30 στο θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου της  Ηλιούπολης. Σκοπός της   συναυλίας είναι η ενίσχυση του κοινωνικού  παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου μας και αντί εισιτηρίου σας παρακαλούμε να φέρετε στην είσοδο του θεάτρου τρόφιμα μακράς διάρκειας ή φάρμακα.


    Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων σας προσκαλούμε την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 18.30 σε ομιλία με θέμα : Ψυχολογία της Διατροφής - Εμείς και τα παιδιά μας τρώμε με υγεία, ενέργεια και απόλαυση!  Ομιλητής θα είναι ο κ.Στράτος Λάσπας, Σύμβουλος Ψυχολογίας της Διατροφής. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του σχολείου και μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι μαθητές (επισυνάπτεται ενημερωτικό σημείωμα του ομιλητή).


Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 στα πλαίσια της Κινηματογραφικής λέσχης του σχολείου μας θα προβληθεί η ταινία "SNOWDEN".


Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ομιλία στο αμφιθέατρο του σχολείου, με θέμα "Το πρόβλημα της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων παραβατικών συμπεριφορών και η πρόληψη και έγκαιρη παρέμβαση στο πλαίσιο της οικογένειας και του σχολείου", με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου Ηλιούπολης.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Αγαπητοί γονείς,

 Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων σας προσκαλούμε στην ομιλία-συζήτηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15  Φεβρουαρίου 2017 και ώρα  18.00-20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας  με θέμα:

 Διαδίκτυο και ψηφιακή ζωή: Η αντιπρόταση της πραγματικής ζωής με νόημα.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαρία Καλέα, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, στη Μονάδα Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕ.Θ.Ε.Α για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου.

Το θέμα της ομιλίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στις μέρες μας η χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους απασχολεί έντονα ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ευελπιστούμε ότι όλοι οι γονείς θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας αυτή.

                                                                                                                  Η Διευθύντρια

                                                                                                             Πατεράκη Ευαγγελία

 


 

 ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

 Η επίδοση των ελέγχων προόδου του Α΄ Τετραμήνου θα γίνει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12.0013.30. Τους ελέγχους μπορούν να παραλάβουν μόνο οι νόμιμοι κηδεμόνες των μαθητών.

 


Η Κινηματογραφική Λέσχη του σχολείου..

 

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι η Κινηματογραφική Λέσχη του

σχολείου μας ξεκινά και πάλι τις προβολές της !

 

 


 

    Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 (Εορτή των Τριών Ιεραρχών) θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου. Οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 08.15 και θα σχολάσουν από το σχολείο περίπου στις 10.00.


 

    Την Τετάρτη 19/1/2017 έγινε η κοπή της βασιλόπιτας σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας καθώς και στο Σύλλογο Διδασκόντων. Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που μας προσέφερε τις βασιλόπιτες.

 

 


 

     Συγχαίρουμε το μαθητή μας Χαρίδημο Σπανουδάκη (της Β' τάξης), ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση "Η Φυσική Μαγεύει", που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στο ΤΕΙ Αθηνών από τις 16 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2016 και στα πλαίσια αυτής παρουσίασε μια εισήγηση με θέμα: "Πώς καταφέραμε να ζήσουμε στο Διάστημα". Στο μαθητή μας απονεμήθηκε ένα από τα 5 πρώτα βραβεία για την παρουσίασή του.

 

"Πώς καταφέραμε να ζήσουμε στο Διάστημα" - Εισήγηση (Χαρίδημος Σπανουδάκης)

"Πώς καταφέραμε να ζήσουμε στο Διάστημα" - Παρουσίαση (Χαρίδημος Σπανουδάκης)

 


ΘΕΜΑ : ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR


 

Η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα γίνει την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016, ώρα 10.30 - 12.00.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

 

Σας ενημερώνουμε ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα ισχύσει ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές που χρειάζονται βοήθεια στα εξής μαθήματα:

 

1.    Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

2.    Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

3.    Μαθηματικά

4.    Φυσική

5.    Χημεία

6.    Αγγλικά

 

Για το σκοπό αυτό θα λειτουργήσουν Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσει το παιδί σας τα μαθήματα αυτά (ένα ή περισσότερα) παρακαλούμε να συμπληρώσετε την επισυναπτόμενη υπεύθυνη δήλωση και να την επιστρέψετε στο σχολείο το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016.

 

 Κριτήριο για την τελική επιλογή-συμμετοχή των μαθητών στην ενισχυτική διδασκαλία από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου αποτελεί η επίδοσή τους στο αντίστοιχο μάθημα.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

 


 

Νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων των Α',Β',Γ' τάξεων του ημερησίου γυμνασίου: