Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας: "Μα εμένα με νοιάζει!"

 

    Οι μαθητές, κατανοούν τις έννοιες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής προσφοράς, αναγνωρίζουν ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και ευαισθητοποιούνται για να δράσουν και να συμβάλουν στην αντιμετώπισή τους.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: κα Μαρκεσίνη, κα Σουλιώτη, κα Λέκκα

 


Δράσεις της εθελοντικής ομάδας


Συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο

    Επειδή νοιαζόμαστε για την υγεία μας και για την υιοθέτηση γενικότερα ενός υγιεινού τρόπου ζωής, δράσαμε και εμπλέξαμε όλη τη σχολική κοινότητα του γυμνασίου μας!!!! Σηκωθήκαμε από τον καναπέ μας  την προηγούμενη Κυριακή 17 Μαρτίου όχι μόνο εμείς (η εθελοντική ομάδα του σχολείου) αλλά και πάρα πολλοί συμμαθητές μας, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας στα πλαίσια του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας για να τρέξουμε!!!Παρακινήσαμε και τελικά συμμετείχαν από το σχολείο μας 77 δρομείς (μαθητές, γονείς και καθηγητές) που έτρεξαν με το σύνθημα στα μπλουζάκια τους "Μα εμένα με νοιάζει και δρω..." !!! Σημασία δεν είχε για κανέναν μας η πρωτιά αλλά η συμμετοχή σε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές του μαζικού αθλητισμού. 

     Εκτός όμως από τους δρομείς, συμμετείχαμε και ως εθελοντές σε αυτή την τεράστια αθλητική διοργάνωση... Παρείχαμε στον τερματισμό νερά και τρόφιμα στους 30.000 περίπου αθλητές!!!!!!! Επίσης, είχαμε την τιμή ως σχολείο κάποιες από τις εθελόντριες - μαθήτριές μας να κάνουν τις απονομές μεταλλίων στους αθλητές που διακρίθηκαν στα αγωνίσματα του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας!!!! Δουλέψαμε πολύ σκληρά από τις 7.30 το πρωί έως τις 14.00 για να βοηθήσουμε και να επιβραβεύσουμε τον κάθε δρομέα που έθεσε ως προσωπικό του στόχο τη βελτίωση του τρόπου ζωής του μέσα από την άθληση και τη διατροφή του και έλαβε μέρος στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας! Το σχολείο μας συμμετείχε αναδεικνύοντας αξίες όπως αυτές του εθελοντισμού, του αθλητισμού, της συνεργασίας, του υγιεινού τρόπου ζωής και της ενεργού συμμετοχής!!!!! Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για εμάς και σίγουρα θα την επαναλάβουμε στη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας!!! Κατανοήσαμε βιωματικά ότι είναι τόσο όμορφο να νοιάζεσαι και να δρας διότι αυτό σε κάνει ευτυχισμένο άνθρωπο.


Κάλεσμα στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

    Οι μαθητές της ομάδας Αγωγής Υγείας  του σχολείου μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Χαμόγελου του Παιδιού» και συμμετείχαν στην Πανελλήνια Μαθητική εκστρατεία ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό δημιουργώντας το παρακάτω βίντεο, το οποίο ανέβηκε και στο site της οργάνωσης milatora.gr. Οι ιδέες  και η υλοποίησή τους είναι αποκλειστικά έργο των μαθητών.

Δείτε το βίντεο!


Αναδάσωση στον Υμηττό

    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 εθελοντική αναδάσωση στον Υμηττό, στην περιοχή πάνω απο το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης. Ένα μεγάλο μπράβο στην εθελοντική ομάδα του σχολείου μας που συμμετείχε σε αυτή τη δράση και συνέβαλε ώστε να γίνει ξανά πράσινο το βουνό μας.