Τρίτη 17/10/2017    Διδακτική επίσκεψη Α', Β' και Γ' τάξης στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

 

   Την ιστορία και τον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές του σχολείου μας κατά τη διδακτική επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017  στο χώρο του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, που αποτελεί μοναδικό μνημείο βιομηχανικής αρχαιολογίας και αρχιτεκτονικής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της Τεχνολογίας, της Χημείας και της Ιστορίας.

   Οι μαθητές της Α΄Τάξης στα πλαίσια του προγράμματος "Εργαλεία και μηχανές" συνέλεξαν στοιχεία για τα χαρακτηριστικά, τις ιδιότητες και τη χρήση των μηχανημάτων της παλιάς Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου.

   Οι μαθητές της Β Τάξης  παρακολούθησαν το πρόγραμμα "Ορυκτό, πέτρωμα και μετάλλευμα" και μελέτησαν τρόπους εξόρυξης και μεταφοράς του μεταλλεύματος καθώς και τις ιδιότητες των φυσικών υλικών και τις χρήσεις τους στην καθημερινή ζωή.

   Οι μαθητές της Γ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Η μεταλλουργία στην παλιά Γαλλική Εταιρεία Μεταλλείων Λαυρίου» και είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν στοιχεία για την εταιρεία ακολουθώντας τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της.

   Ευχάριστη έκπληξη η παρουσία πρώην εργαζομένων (επί 43 χρόνια)  της εταιρείας, οι οποίοι έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες στους μαθητές και απάντησαν στις ερωτήσεις τους.

   Ο βιωματικός χαρακτήρας των προγραμμάτων και η διαδραστικότητα με αυθεντικά αντικείμενα – εκθέματα του Μουσείου ανέδειξε την επίσκεψη σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη και εποικοδομητική εμπειρία.   

οι καθηγήτριες

 

Μαρκεσίνη Αθηνά

Σουλιώτη Βασούλα

Πενέση Νικολέττα