ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ

    Το  σχολείο μας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη σημασία της συνεργασίας με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, όπως πέρσι, οργανώνει και κατά το τρέχον σχολικό έτος «Σχολή Γονέων». Σκοπός της «Σχολής» είναι η στήριξη των γονέων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

    Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν σε μηνιαία βάση απογευματινές ομιλίες-συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες που  στόχο έχουν την προαγωγή των γνώσεων των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών τους που βρίσκονται στο κρίσιμο στάδιο της εφηβικής ηλικίας.

    Ενδεικτικά θέματα που θα συζητηθούν είναι η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια, η ενημέρωση για τους τρόπους προφύλαξης των παιδιών από διαφόρων ειδών εξαρτήσεις, Πρώτες Βοήθειες και η ενημέρωση σε θέματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

 

    Ευελπιστούμε ότι και φέτος οι γονείς θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας αυτή!

 

                                                                                                                                                Η Διευθύντρια

                                                                                                                                            Ευαγγελία Πατεράκη


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί γονείς,

 Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων σας προσκαλούμε στην ομιλία-συζήτηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3  Μαΐου 2017 και ώρα  18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας  με θέμα:

 «Διαφυλικές σχέσεις- Σεξουαλική αγωγή των εφήβων».

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μυρτώ Σωτηροπούλου, Μαιευτήρ - Γυναικολόγος, Επιστημονική Συνεργάτης της Α’ Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ευελπιστούμε ότι όλοι οι γονείς θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας αυτή.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Αγαπητοί γονείς,

    Στα πλαίσια της «Σχολής Γονέων» σας προσκαλούμε την Τετάρτη 29 Μαρτίου και ώρα 18.30 σε ομιλία με θέμα : «Ψυχολογία της Διατροφής - Εμείς και τα παιδιά μας τρώμε με υγεία, ενέργεια και απόλαυση!»  Ομιλητής θα είναι ο κ.Στράτος Λάσπας, Σύμβουλος Ψυχολογίας της Διατροφής. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του σχολείου και μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι μαθητές (επισυνάπτεται ενημερωτικό σημείωμα του ομιλητή).


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Αγαπητοί γονείς,

 Στα πλαίσια της Σχολής Γονέων σας προσκαλούμε στην ομιλία-συζήτηση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15  Φεβρουαρίου 2017 και ώρα  18.00-20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας  με θέμα:

 «Διαδίκτυο και ψηφιακή ζωή: Η αντιπρόταση της πραγματικής ζωής με νόημα».

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Μαρία Καλέα, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, στη Μονάδα Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕ.Θ.Ε.Α για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου.

Το θέμα της ομιλίας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς στις μέρες μας η χρήση του διαδικτύου από τους εφήβους απασχολεί έντονα ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Ευελπιστούμε ότι όλοι οι γονείς θα ανταποκριθούν στην πρόσκλησή μας αυτή.